İnternette ciddi sağlık sorunları var, Mozilla Vakfı'nın raporu bulundu

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin milyonlarca Facebook kullanıcısı için kişisel verilerini kullanımında neyin yanlış gittiğini açıklamak için bugün Senato'nun neredeyse yarısına karşı karşıya kalmaya hazırlanırken, Mozilla Vakfı, İnternet ekosisteminin bütünüyle ortaya çıkan tehlikeleri vurgulayan bir rapor yayınladı. İnsanların çevrimiçi dünyayı onun gibi şirketlerin elinde nasıl deneyimlediğine dair kontrol yoğunluğunun artması.

Zuckerberg bugün “Facebook idealist ve iyimser bir şirket” diyerek sözlerini açtı ve kendisinin ve başkalarının Facebook'un yarattığı araçların iyi bir güç olduğuna inandığını söyledi. “Şimdi bu araçların zarar görmesini önlemek için yeterince şey yapmadığımızın açık olduğu” belirtti. Bununla birlikte, Facebook yöneticilerinin göz ardı ettiği tehlike, Mozilla Vakfı raporunda açıkça belirtilmiştir.

Mozilla Vakfı İcra Direktörü Mark Surman, Facebook platformunun yaptığı zararı, bugün blog yazısında net bir şekilde açıkladı ve 2018 İnternet Sağlık Raporu oluşturma sürecini açıkladı. Kendisi ve kuruluş arkadaşlarının "sahte haberler" konusunu nasıl inceleyeceklerini tartıştıkları sırada, "Düşüncelerimizi düzenlemeye yardımcı olmak için peçeteyle ilgili bir liste çizdim:"

Peçetenin söylediği:

Tüm verilerimizi toplamak

+ hassas hedefli reklamlar

+ botlar ve sahte hesaplar

+ FB haber dağıtımına hakim

+ yeterli web okuryazarlığı

= dolandırıcılık ve suiistimal için yakıt,

ve çok kötü gerçek dünya sonuçları

2017 Ocak ayında başlatılan bir prototipten geliştirilen İnternet Sağlık Raporu metriklerle dolu İnternet için tıbbi bir tablo değildir. Solana Larsen tarafından düzenlenmiş ve Mozilla Foundation araştırma görevlileri tarafından yazılan rapor, “İnternete neyin yardım ettiğini ve neyin zarar verdiğini” değerlendirerek, kişisel gizlilik ve güvenlik, ademi merkeziyet, açıklık, dijital kaygı konusundaki beş geniş alana odaklanmaktadır. , "ve genel Web okuryazarlığı. Facebook'un İnternetin sağlığındaki rolü, rapor boyunca çok geniş.

Özellikle endişe verici üç konu vardı:

• İnternet üzerinden gücün pekiştirilmesi, özellikle Facebook, Google, Tencent ve Amazon tarafından.
  • Raporun, kısmen dolandırıcılık, yanlış bilgilendirme ve kötüye kullanım için finansal teşvik sağlayan "kırılmış çevrimiçi reklam ekonomisi" ne atfettiği "sahte haber" in yayılması.
  • Nesnelerin İnterneti'nin zayıf güvenliğinden kaynaklanan gizlilik tehdidi.

Vakfın raporu tüm kötü haberler değil - ekonomik erişim ve kriptografinin benimsenmesi konusundaki ilerlemeyi vurgulamaktadır. Ancak uyarı notları, özellikle İnternet içeriği üzerindeki kontrolün sağlamlaştırılması ve kişisel verilerin toplanması konusunda iyimser olanlara ağır basmaktadır. Büyük sosyal medya ve e-ticaret satıcıları tarafından toplanan ve istihbarat haline getirilen veriler çok geniş olsa da, Mozilla Vakfı raporu, “Büyük İnternet servislerinin ağ kontrolü hayatımızdaki tutuşunun sadece bir parçası.” ve çeşitli işletmeler, Google, Facebook ve Amazon gibi birkaç şirket veya Çin'de yaşıyorsanız, Baidu, Tencent ve Alibaba, yalnızca günlük hayatımızla değil, küresel ekonominin tüm yönleriyle, toplumsal söylemle iç içe geçmiş durumda. ve demokrasinin kendisi… onlar çok büyük. Dijital çağa özgü tekelci iş uygulamaları sayesinde, Web’deki mahremiyeti, açıklığı ve rekabeti baltalıyorlar. "

Raporun işaret ettiği gibi, bu etki “sahte haberler” alanına yayılmıştır, çünkü “çoğu insan şu anda en az bir kısmını sosyal medyadan alıyor”. Bu, Rusya merkezli İnternet Araştırma Ajansı'nın, ABD siyasi hareketlerinin dilini kullananların takipçileri çekmek için kullandığı gibi, "BlackMattersUS" ve "Heart of Texas" dahil onlarca "sahte" Facebook sayfası yaratarak gerçeği çarpıtma çabalarını sağladı. yanlış bilgilendirme - hem de gerçek protestolar düzenlemenin yanı sıra "ve hatta bir kez protesto gösterileri ve Raporda aynı anda bir karşı protesto "yazıyor.

Aynı zamanda, birçoğu Makedonya'nın bir kasabasındaki insanlar tarafından yaratılan reklamlardan gelir elde etmek için tamamen “sahte haberler” hikayeleri yaratıldı. Sosyal medya platformları, bu sahte makalelerin yaratıcıları için yüzbinlerce dolar gelir elde etmesini sağladı.

Sosyal medya siteleri bu tür aldatmaca ve sahtekarlık için doğal bir platform çünkü gözbebeklerinin olduğu yer burası. Her sosyal medya platformu için aylık aktif kullanıcıların bu grafikte, milyonlarca olarak raporunda gösterildiği gibi, sosyal medya şirketlerinin erişimi artmaya devam etti. 2017 yılı boyunca Facebook, aylık aktif kullanıcı tabanını 1.87 milyardan 2.17 milyar'a çıkarmayı başarırken, Facebook'un Messenger uygulaması ve WhatsApp'ı (her biri yaklaşık olarak 1.3 milyar aktif kullanıcısı olan) milyonlarca daha fazla kabul gördü.

Araştırmacılar, bu platformların belirli kullanıcı türlerini hedef almak ve çevrelerindeki dünyaya ilişkin algılarını etkili bir şekilde çarpıtmak için kullanabilmelerinin kesinliği, İnternet’in Facebook ve diğerlerinin hakimiyetini daha da tehlikeli hale getirdiğini belirtti.

Ortaya çıkan Nesnelerin İnterneti, bireylerin mahremiyetine ve güvenliğine karşı kendi tehlike türlerini oluşturuyor. Raporun yazarları, 2020 yılına kadar beklenen 30 milyar internete bağlı cihazla hem bu cihazların gizlilik etkisi hem de geçen yıl İnterneti etkileyen Mirai botnet gibi kötü amaçlı yazılımların yarattığı tehdit konusunda endişelerini dile getirdiler. Raporda, "bütün bu güvensiz 'şeylerin riski" hala var ve her yeni bağlı cihazda ölçeğin büyüdüğü konusunda uyarılıyor.